Temu Hitam dan Tenggek Burung =)

Alhamdulillah.. hari ni 16 Mac 2012.. dengan bantuan Haikal, da tanam sikit pokok… πŸ™‚

Selepas barisan Temu E yang Tika tanam sebelum ni dengan Haikal, tanam Temu H pula.. ada gandarusa hitam sebagai pemisah/ tanda.. Tenggek Burung pun da tanam.. rasa juga sikit pucuknya.. macam ulam raja.. sedap.. πŸ™‚

Bermula dengan kunyit hitam…

 

Temu-temu juga. Tq Tika dan Haikal serta Ica dan Syira πŸ™‚

Selain dari tu.. tanam Mayang Sari, Senduduk Bulu dan Teh Afrika beberapa polibag di area sekitar… Β Puan Fauziah ada datang tadi dengan Kak Nadia.. Nak ambil ulam raja.. Mama dan yang lain semua sibuk.. Jadi, takde sape dapat attend lama2.. Maafkan kami.. Nanti besok jumpa lagi.. da janji besok kan? Hari ni ambil ulam raja je.. Bagi dia benih Temu Putih sikit untuk dia tanam di rumah.. πŸ™‚

Em.. Lagi? Buah kecubung belum masak lagi.. Lama juga kan.. Ke sebab menunggu membuatkan penantian tu jadi lama.. Ntahla..

Tentang semalam.. Alhamdulillah semua oke.. Mr x suka sangat nasi ulam yang dihidangkan.. Dia tambah 2 kali.. Makan dengan kari ayam.. Ayam pun baru tangkap dan sembelih.. Nanti datang lagi katanya sebab semalam pun cuma nak kaji dulu pasaran.. kesesuaian.. Kata kakak tu, diorang meeting dulu.. buat proposal n surat etc2.. baru discuss dengan objektif yang lebih terang.. Semalam diorang ada nampak tanaman lain yang berpotensi.. so, maybe ada perubahan dalam perancangan dll… Teruskan jalan~ Ada , ada.. Tak ada pun.. Kita tetap kena jalan juga.. Don’t depend to someone else.. Don’t put any hope.. Jangan prasangka… Baik mahupun buruk.. Β So, takde kecewa.. takde gembira.. Sudah itu, itulah ia.. kan? =)

Andai sudah masanya..
Pasti!
Tak menerima..
Tak pula menolak..
sungguh…
Dia jua pelaksana..
segala-galanya dalam aturan dan pengetahuan-Nya.. =)

Oke.. Tu je rekod untuk hari ni.. Keep walking with no worry~ Dia… yang jauh tak berantara.. dekat tiada berjarak.. πŸ™‚

Wassalam..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s