Semaian Cara Malas… 18/01/13

image

Semai pagi 18 Jan.. Petang hingga malam hujan agak lebat.. Lucerne da bercambah pagi 19 Jan 13' =D

Beberapa biji benih disemai guna teknik gaul dan tabur.. Pastu biar.. Alhamdulillah semalam hujan lebat… Mungkin membantu beberapa biji benih yang perlukan lembapan seperti nasturtium utk bercambah.. Hope so..

Reminder for myself.. Bekas semaian ni is part of 90 days project.. So.. Bersabarlah ye kalau nak replace sbb ada biji benih yang disemai mungkin ambil masa.. Biarkan mereka ambil masa mereka untuk keluar k.. Jika cepat, alhamdulillah.. Yang penting,… Do not disturb any.. Just transplant mana yg da shoot out n be careful with certain seedling… Terutama yang tak suka akarnya diganggu mcm nasturtium.. Kalau membesar dalam tu pun.. Oke je kot.. Uhuk2.. K.. All the best! Wassalam..

———
UPDATE : 21/01/13

image

Direct sowing... lobak putih...white radish...

———–
UPDATE : 31/01/13
image

Posted from WordPress for Android

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s