Akhirnya.. :)

Hari ini kami berkesempatan untuk cuba resepi yang dikongsikan sebelum nie… Bersemangat masing2.. ^_^

Sebelum mula.. Ibu masak lauk pauk untuk ayah dulu sebab tak semua orang minat makanan macam ni… Selepas selesai semua… Da tenang2… Bekerjasama anak beranak di dapur.. Macam kenduri.. Padahal masak satu jenis je.. =D

image

Selasih, oregano dan rosemary dituai dari laman sendiri… Kami tak gunakan Thyme sbb da xde daun besar da.. Kecian dia.. Baru nak naik semula selepas asyik kena tuai buat ayam bakar… =P

Bay leaves dan cream cheese pun xdiletakkan.. Cuma Nurul terlebih tuang susu cair.. Tak baca arahan betul2 ni..

Apepun, sangat berpuas hati dengan resepi yang diberikan.. Boleh lihat disini (https://serisubuh.wordpress.com/2012/07/26/resepi-kuah-spaghetti-dari-auntie-shima/)

Da kenyang makan da.. Alhamdulillah.. Mama kata dia tak sempat rasa masa hari aunty shima buatkan tu sbb masa tu ada ramai tamu.. Sibuk..

Mama cuba buat tak lama lepas tu.. Tapi xde panduan resepi… Macam pelik je rasa die.. Huhu.. Tapi kali ni, mama senyum da.. Dapat buat mcm yg aunty shima buat hari tu.. At last!

Terima kasih sudi berkongsi.. 🙂

p/s : Belum boleh lawan rasa kuah spaghetti yg disediakan aunty shima.. Kalau duduk sebelah rumah je, mesti kami bagi rasa… Nak tau dr mentor lulus ka tidak kuah spaghetti kami ni.. 🙂

Salam dari kami sekeluarga utk semua di sana.

Posted from WordPress for Android

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s